Asperges bewaren

U  kunt in onze winkel in Raalte zowel geschilde als ongeschilde asperges verkrijgen. Let op de bewaring als u besluit de verse asperges enkele dagen te bewaren.

Via onze webshop kunt u zelf kiezen of u geschilde of ongeschilde asperges wilt bestellen.

Ongeschilde asperges bewaren

Ongeschilde asperges die u vers heeft aangeschaft kunt u het beste binnen 2 dagen consumeren. Wilt u deze toch langer bewaren dan kunt u de asperges maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren. Wanneer u dit doet kunt u het beste de asperges uit de verpakking halen en in een vochtige theedoek wikkelen. Deze theedoek met de asperges legt u dan onderin de koelkast. Ververs de theedoek na 2 dagen.

asperges bewaren theedoek

Geschilde asperges bewaren

Omdat geschilde asperges van hun beschermende jas ontdaan zijn, zijn deze door ons in een luchtdichte verpakking gelegd. Deze verpakking beschermt tegen uitdroging en breuk. De gesloten verpakking kunt u in de koelkast maximaal 5 dagen bewaren. Haal de asperges pas vlak voor het bereiden uit de verpakking en laat de asperges even 10 minuten in koud water liggen, alvorens ze te koken. Dit om de asperges even “op adem” te laten komen en hierdoor worden de asperges malser.

Asperges invriezen

Asperges kunt u het beste zo snel mogelijk consumeren, er gaat immers niets boven vers! Wilt u asperges bewaren om bijvoorbeeld met Kerst een lekkere maaltijd te serveren, dan kunt u deze ook prima invriezen. Volg hierbij de volgende punten voor het beste resultaat:

  • Vries alleen geschilde asperges in
  • Droog de asperges met een theedoek af en vries deze rauw in
  • Om deze te bereiden legt u de bevroren asperges direct in het kokende water
  • Bereidingstijd volgens recept aanhouden minus 1 minuut kooktijd
  • Laat uw reeds ingevroren asperges nooit tussentijds ontdooien!

Voor recepten kunt u terecht op onze Recepten pagina, maar kijkt u ook eens op de Recepten pagina van het Aspergecentrum

 

Openingstijden
maandag
09:00 – 18:00
dinsdag
09:00 – 18:00
woensdag
09:00 – 18:00
donderdag
09:00 – 18:00
vrijdag
09:00 – 18:00
zaterdag
09:00 – 16:00
zondag
10:00 – 14:00
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!