Asperges kopen

Kwaliteit

Verse asperges kunnen gebruikt worden voor veel uiteenlopende gerechten. Kleine voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, amuses zijn enkele voorbeelden hiervan.

Kies daarom voor het gerecht de juiste klasse asperges. Voor salades etcetera kunt u bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een slanke B klasse (12-16 mm) asperge. Serveert u de asperges in zijn geheel als hoofdgerecht, serveert u dan de iets dikkere A, AA of AAA.

Of u nu klasse 1, 1 violet, of 2 kiest, de asperges die u bij ons aanschaft zijn voor wat betreft de smaak allemaal gelijk. U hoeft dus niet altijd de topklasse te kopen, een tweede klasse is ook prima en natuurlijk gunstiger geprijsd!

Versheid

Asperges hebben een beperkte houdbaarheid. Let er bij de aanschaf van asperges dan ook goed op dat deze niet te oud zijn. Een portie asperges kan ca 4 dagen in de koelkast bewaard worden. Wanneer de asperges die u bijvoorbeeld in de supermarkt haalt al 3 dagen in het schap liggen is de houdbaarheid natuurlijk niet meer gewaarborgd. Asperges die vers zijn kunt u herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Geen verwrongen of uitgedroogd uiteinde
  • Onbuigzaam
  • Geen ‘putjes’ in de schil van de stengels
  • Kenmerkend knisperend geluid wanneer de stengels tegen elkaar gewreven worden

Asperges – zowel geschild als ongeschild – die u bij ons in de boerderijwinkel in Raalte haalt zijn gegarandeerd vers en kunt u  zeker 4 dagen in de koelkast bewaren.

Openingstijden
maandag
08:00 - 18:00
dinsdag
08:00 - 18:00
woensdag
08:00 - 18:00
donderdag
08:00 - 18:00
vrijdag
08:00 - 18:00
zaterdag
08:00 - 16:00
zondag
10:00 - 14:00
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!