Asperges kopen

Asperges kopen, waar let u op?

Verse asperges kunnen gebruikt worden voor veel uiteenlopende gerechten. Kleine voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, amuses zijn enkele voorbeelden hiervan.

Kies daarom voor het gerecht de juiste klasse asperges. Voor salades etc. kunt u bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een slanke B klasse (12-16 mm) asperge. Serveert u de asperges in zijn geheel als hoofdgerecht, serveert u dan de iets dikkere A, AA of AAA.

Of u nu klasse 1, 1 violet, of 2 asperges kopen gaat, de asperges die u bij ons aanschaft zijn voor wat betreft de smaak allemaal gelijk. U hoeft dus niet altijd de topklasse te kopen, een tweede klasse is ook prima en natuurlijk gunstiger geprijsd!

Asperges behoren nooit en te nimmer ‘houterig’ te zijn. Als percelen te oud zijn, de stengels te lang ingedroogd zijn of de onderkant roesterig, dan is dit een teken van een slechte kwaliteit asperges. Koopt u deze asperges dan ook absoluut niet, deze smaken echt niet lekker, of u zult het ingedroogde stuk moeten afsnijden en weggooien, wat uiteraard zonde is van uw geld.

Asperges en Versheid

Asperges zijn op veel plaatsen te koop, echter niet iedereen is een asperge-specialist. Leest u daarom onderstaande tips van de aspergeteler.

Asperges hebben een beperkte houdbaarheid. Let er bij de aanschaf van asperges dan ook goed op dat deze niet te oud zijn. Een portie asperges kan ca 4 dagen in de koelkast bewaard worden. Wanneer de asperges die u bijvoorbeeld in de supermarkt haalt al 3 dagen in het schap liggen is de houdbaarheid natuurlijk niet meer gewaarborgd. Asperges die vers zijn kunt u herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Geen verwrongen of uitgedroogd uiteinde
  • Onbuigzaam
  • Geen ‘putjes’ in de schil van de stengels
  • Kenmerkend knisperend geluid wanneer de stengels tegen elkaar gewreven worden

Asperges kopen kan – zowel geschild als ongeschild – bij ons in de boerderijwinkel in Raalte, of via onze webshop, deze zijn gegarandeerd vers en kunt u zeker 4 dagen in de koelkast bewaren.

Openingstijden
maandag
09:00 – 18:00
dinsdag
09:00 – 18:00
woensdag
09:00 – 18:00
donderdag
09:00 – 18:00
vrijdag
09:00 – 18:00
zaterdag
09:00 – 16:00
zondag
10:00 – 14:00
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!