Asperge-avocadosalade met gepocheerde kip

Voorgerecht - 30 min - 4 pers

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 500 gr aaa asperges geschild
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels creme fraîche
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 avocado ontpit geschild en in kleine blokjes
  • 3 takjes munt in reepjes
  • 2 lente-ui
  • in ringetjes
  • 1 chilipeper in ringetjes

Bereiden

Snijd de asperges met een dunschiller/ kaasschaaf in dunnen brede linten. Snijdt ze daarna verticaal in nog dunnere slierten. Voeg de olijfolie toe, de helft van het citroensap en rasp en wat peper en zout. Schep de munt en de lente-ui door de aspergeslierten.

Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur laag en gaar de kipfilet ongeveer 20 minuten in de bouillon.

Haal de kip uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Bestrooi de kip met zout, peper en kerriepoeder en roer de crème fraîche erdoorheen.

Schep de resterende citroensap met de rasp door de avocadoblokjes en meng er de chilipeper doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kip over 4 borden en schep er eerst de avocado en dan de aspergeslierten overheen.

Bronvermelding: Proef keurslager 2/2016

Openingstijden
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!