Ingrediënten
- 1
- 5 kg asperges
- 1 el boter
- 2 el sinaasappelsap
- 350 gr cantharellen
- 250 gr taugé
- 2 el vers dille fijngehakt
- 2 el peterselie fijngehakt
- 2 el bieslook fijngesneden
- zout of bouillonblokje/ peper
- 1 el koolzaadolie en 6 el crème fraîche.
Bereiden
Kook de geschilde asperges in water met zout of een bouillon blokje, een beetje roomboter en sinaasappelsap beetgaar. Bewaar het kookvocht en laat de asperges uitlekken en houdt warm.
Reinig de paddenstoelen. Verhit de olie in de pan en bak ze even aan. Voeg 2,5 dl aspergevocht toe en breng aan de kook. Roer de taugé erdoor en stoof deze samen in 4 à 5 minuten.
Roer de kruiden samen met de creme fraîche door de ragout en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met gebakken aardappelen of rijst.
Bron -> boek Asperges Annerose Sieck en Sylvia Winnewisser