Ingrediƫnten
- 12 gepelde grote garnalen
- 350 gr geschilde dikke (AA/ AAA) asperges
- kerriepoeder
- 1 eetlepel gemberpulp
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- ansjovis olie
- sjalot
- olie/ wok olie en eventueel Hollandaise saus.
Bereiden
Schil de asperges en snijd ze schuin in stukjes van 1 1/2 centimeter. Was de garnalen en leg ze in een bak of kom. Maak de marinade met een fijn gesnipperd sjalotje, fijn gesneden rode peper, geperste knoflook, gemberpulp, kerriepoeder en een scheutje olie. Meng dit samen met de garnalen en laat dit een half uurtje intrekken. Blancheer de aspergestukjes voor 1,5 minuut. (dat de hardheid er van af is)
Doe dit samen in een aluminium bakje met de garnalen en marinade. Mocht u het lekker vinden kunt u er een klein beetje Hollandaise saus overheen gieten.
Zorg dat de Bbq al goed op temperatuur is. Dan kan het op 180 graden voor ongeveer 7 minuten op de Bbq. Controleer tussendoor even hoe de garnalen eruit zien. Eet smakelijk!