Ingrediƫnten
- 750 gr asperges
- 4 dunne kalfsschnitzels
- 150 gr spinazie
- 200 gr doperwten
- 1 sjalot
- 2 el boter
- 1 eidooier
- 1
- 5 dl slagroom
- rijst/ aardappelen
- zout en peper
Bereiden
Kook de geschilde asperges in water met zout of een bouillonblokje beetgaar. Asperges laten uitlekken en in 3en snijden. Blancheer de doperwten en laat uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper. Verdeel de spinazie en een deel van de asperges over de kalfsschnitzel en rol deze op. Bak deze in 10 minuten rondom bruin in 1 eetlepel boter. Houd ze daarna warm. Kook de rijst of aardappelen.
Klop de slagroom stijf en roer de eidooier, zout en peper erdoor. Bak de geblancheerde doperwten, sjalot en resterende asperge stukken in 1 theelepel boter. Roer her room/ eimengsel erdoor en breng al roerend aan de kook.
Snijd de kalfsrolletjes in plakken en serveer dit met de saus en rijst.
Bron -> boek Annerose Sieck en Sylvia Winnewisser