Romige Aspergesoep

Voorgerecht - 20min - 4pers

Ingrediƫnten

  • 400gr (soep)Asperges
  • 8 dl. Kookvocht van de asperges of schillen
  • 1 bouillontablet
  • 30gr Bloem
  • 1 eierdooier
  • 1/2 dl Room
  • 25gr Boter
  • peper en zout
  • 2 eetl. vers gehakte bieslook of peterselie

Bereiden

Snij de asperges in partjes en houd de kopjes apart. Kook de asperges in ca. 8dl water met wat zout of een bouillontblet beetgaar. De laatste 4 min. laat u de kopje meegaren. Zeef de asprges uit het kookvocht. Voeg, als u alleen water gebruikt, dan een bouillontablet toe.

Smelt de boter en voeg al roerend hier de bloem aan toe en vervolgens geleidelijk het aspergekookvocht. Roer tot dat u een gladde massa heeft. Voeg wat zout en peper en/of iets ketjap asin toe. Doe de asperges in de soep en laat alles ca. 10 min. zachtjes koken. Klop de eierdooier los met de room en giet in een klein straaltje al roerende wat van de hete soep erbij. Voeg dit mengseltje bij de soep en laat deze heet worden, maar beslist niet koken. Serveer de soep in een kom en voeg er een toefje peterselie aan toe.

25gr Boter

Kooktip van De Weerd

Dit traditionele recept is gebaseerd op een roux. Om in plaats van Soep een heerlijke asperge saus te maken, volg je gewoon het recept, maar voeg je tijdens het bereiden minder water toe.

 

Er kan eventueel fijn gesneden beenham of gaar kippenvlees aan de soep worden toegevoegd.

Openingstijden
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!