Ingrediënten

  • Wat heb je nodig voor 4 personen: 12 asperges van de Weerd of een zak gebroken wok asperges van de Weerd (mijn voorkeur)
  • eetlepel roomboter
  • 200 gram gerookte zalm
  • rucola sla
  • pijnboompitten
  • bieslook
  • zout
  • peper en nootmuskaat (bij voorkeur zelf raspen)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden

Hoe maak je het klaar: Asperges schillen en schuin snijden in dunnen plakjes van ongeveer 3 à 5 cm. Asperges wokken in roomboter +/- 5 minuten. Pijnboompitten lichtjes branden. Zalm in dunne reepjes snijden. Dressing maken met eerst azijn (witte balsamico kan ook!) en mosterd aanvullen met olie in verhouding van 1 tot 3. Sla schoonmaken.

Op het bord: Rucola op het bord. Gewokte asperges toevoegen met een beetje peper, (eventueel zout) en nootmuskaat raspen op de asperges. Zalm verdelen over de sla. Fijngesneden bieslook en de pijnboompitten ter garnering over de salade. Dressing aan tafel toevoegen. 

Facultatief kun je nog geroosterde casinobrood met roomboter erbij serveren.

Wat drink je erbij: Een heerlijke Chardonnay (maar bij warm weer kan ook een rosé natuurlijk ook!)  

Een heerlijke maaltijd of lunch gewenst! Groet Frans uit Heino

Openingstijden
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!