Asperges bewaren

U  kunt in onze winkel in Raalte zowel geschilde als ongeschilde asperges aanschaffen. Let op de bewaring als u besluit de verse asperges enkele dagen te bewaren.

Ongeschilde asperges

Ongeschilde asperges die u vers heeft aangeschaft kunt u het beste binnen 2 dagen consumeren. Wilt u deze toch langer bewaren dan kunt u de asperges maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren. Wanneer u dit doet kunt u het beste de asperges uit de verpakking halen en in een vochtige theedoek wikkelen. Deze theedoek met de asperges legt u dan onderin de koelkast.

Geschilde asperges

Omdat geschilde asperges van hun beschermende ontdaan zijn zijn deze door ons in een luchtdichte verpakking gelegd: Deze verpakking beschermt tegen uitdroging en breuk. De verpakking kunt u in de koelkast ca 5 dagen bewaren. Haal de asperges pas vlak voor het bereiden uit de verpakking en laat de asperges even 10 minuten in koud water liggen alvorens ze te koken.

Asperges invriezen

Asperges kunt u het beste zo snel mogelijk consumeren. Wilt u asperges bewaren om bijvoorbeeld met Kerst een lekkere maaltijd te serveren, dan kunt u deze ook prima invriezen. Volg hierbij de volgende punten voor het beste resultaat:

  • Vries alleen geschilde asperges in
  • Droog de asperges met een theedoek af en vries deze rauw in
  • Om deze te bereiden legt u de bevroren asperges direkt in het kokende water
  • Bereidingstijd volgens recept aanhouden minus 1 minuut kooktijd
Openingstijden
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
Alle openingstijden
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom onze asperges!