Ingrediƫnten
- 12 stengels A1 asperges
- klein bosje (6 stengels) groene asperges
- 4 plakken rauwe ham
- 4 plakken gravad lachs zalm
- 1 zakje gemengde sla
- balsamicoazijn
- olijfolie
- zout en peper
Bereiden
Asperges: Schil de witte asperges en kook ze samen met de groene asperges met wat zout of een groentebouillon tablet. Laat het 3 minuten koken en zet het daarna van de warmte bron af. Haal ze uit de pan zodat ze niet verder garen.
Vinaigrette: meng de balsamicoazijn met de olijfolie en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Meng de sla samen met de vinaigrette.
Opmaak: Leg 2 asperges heel op het bord en daarnaast een plak zalm. Leg een toef sla naast de zalm. Snijd 1 witte en 1 groene asperges in stukjes van een 1,5 cm. Leg op de sla een plak ham en drapeer de asperges er overheen.