Ingrediƫnten
- 400gr (soep)Asperges
- 8 dl. Kookvocht van de asperges of schillen
- 1 bouillontablet
- 30gr Bloem
- 1 eierdooier
- 1/2 dl Room
- 25gr Boter
- peper en zout
- 2 eetl. vers gehakte bieslook of peterselie
Bereiden
Snij de asperges in partjes en houd de kopjes apart. Kook de asperges in ca. 8dl water met wat zout of een bouillontblet beetgaar. De laatste 4 min. laat u de kopje meegaren. Zeef de asprges uit het kookvocht. Voeg, als u alleen water gebruikt, dan een bouillontablet toe.
Smelt de boter en voeg al roerend hier de bloem aan toe en vervolgens geleidelijk het aspergekookvocht. Roer tot dat u een gladde massa heeft. Voeg wat zout en peper en/of iets ketjap asin toe. Doe de asperges in de soep en laat alles ca. 10 min. zachtjes koken. Klop de eierdooier los met de room en giet in een klein straaltje al roerende wat van de hete soep erbij. Voeg dit mengseltje bij de soep en laat deze heet worden, maar beslist niet koken. Serveer de soep in een kom en voeg er een toefje peterselie aan toe.
25gr Boter